Nu har danskerne opdaget de billige huspriser

Det er blevet billigere at være husejer, har danskerne endelig opdaget. Det kan sætte gang i markedet.

BOLIG

Boligpriserne har længe været trykket helt ned i kælderen. Bankerne, eksperterne og medierne har sagt det, men det er først nu, at danskerne begynder at tro på det.

En analyse fra Realkredit Danmark viser, at danskerne nu for første gang i lang tid tror på, at det er billigere at sidde i en ejerbolig. Det skriver epn.dk.

- Den forventede førsteårsydelse er dykket markant i 2. kvartal, så danskerne synes med andre ord, at det er blevet noget billigere at købe bolig. Det kan måske være en af forklaringerne på, at vi på det seneste har set tegn på en begyndende prisstabilisering på boligmarkedet, forklarer Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom hos Realkredit Danmark, til epn.dk.

Han forventer, at boligpriserne vil stabilisere sig i løbet af anden halvdel af 2012.

Det har haft en positiv indflydelse på markedet, at der ikke blev pillet ved rentefradraget under skattereformen, og at politikerne har besluttet ikke at røre ejendomsværdiskatten frem til 2020.

Gældskrisen i Europa kan dog vise sig at blive et problem for det danske boligmarked, hvis ikke der snart kommer en løsning.

Kilde: EPN.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display