Nu er bunden på boligmarkedet nået

De danske boligpriser falder ikke mere, vurderer realkreditsektoren.

BOLIG


Krise, krise, krise.

Sådan har det lydt de seneste fem år, men nu vurderer økonomer over for dagbladet Børsen, at priserne på danske boliger er så langt i bund, at der nu bliver holdt hånd under markedet.

Hvis man vil købe bolig, er det derfor nu, man bør slå til for at få den lavest mulige pris, lyder budskabet. Økonomerne venter nemlig i stedet en forsigtig stigning på ejendomsmarkedet, selv om gældskrisen stadig har hårdt fat i Europa.

- De fleste boligejere og -købere har udviklet hård hud i forhold til krisen. Derfor får den seneste drejning ikke den store betydning for boligmarkedet. Vi forventer stadig, at der så småt vil komme gang i prisstigningerne i løbet af 2013, siger cheføkonom i Nykredit, Sune Worm Mortensen, til avisen.

Lige inden krisen viste sit ansigt, kostede et gennemsnitligt dansk parcelhus på 150 kvadratmeter i 2007 omkring 2 millioner kroner. Her fem år efter er det samme hus i 2012 røget ned på en værdi på omkring 1,6 millioner kroner.

Selv om krisen ventes at svække den danske økonomi i andet kvartal i år, lyder vurderingen fra eksperterne, at de store, hidtidige fald på boligmarkedet og de lave renter i kombination vil holde hånden under boligmarkedet.

- Krisen trækker selvfølgelig nedad, mens de lave priser og billige lån trækker den anden vej. Mange danskere vil blive lokket af de lavere renter, og det kan få priserne til at stige, siger Sonia Khan, økonom i Realkredit Danmark, til Børsen.

Finanskrisen har også været hård ved den danske friværdi, som samlet har tabt 250 millioner kroner i løbet af krisen. Den samlede danske friværdi nu er på 750 millioner kroner.

Tags

Anbefalede artikler