Nu bliver det dyrere at låne til boligen

Nykredit, som er det realkreditinstitut, der låner flest penge ud til boliglån, sætter priserne op på flere måder.

BOLIG

Inden længe bliver det dyrere for mange danskere at låne penge til boligkøb.

Nykredit og Totalkredit indfører nemlig en ny belåningsform – en såkaldt tolags belåning – hvor den sidste del af lånet, der ligger mellem 60 og 80 pct. af boligens pris, bliver væsentligt dyrere, skriver Berlingske.

Muligheden for at finansiere den sidste del af lånet med et F1-lån, hvor startydelsen er lav og lånet er afdragsfrit, forsvinder, og samtidig overvejer realkreditinstitutterne, at fjerne muligheden for 30-årige lån på den sidste del af lånet. I stedet sænkes lånets løbetid til 20 år, hvilket vil gøre tilbagebetalingen betydeligt dyrere efter skat.

“Der kommer med sikkerhed en tolags belåning fra engang i starten af andet kvartal. En lavere løbetid end 30 år er også noget af det, vi overvejer,” siger koncernchef hos Nykredit, Peter Engberg Jensen, til Berlingske.

Formålet er, at realkreditinstitutterne dermed kan spare penge ved at undgå at stille ekstra sikkerhed for lånet, hvis den yderste del falder i pris, forklarer direktør Karsten Beltoft fra Realkredit Foreningen.

“Til gengæld vil renten på de yderste liggende obligationer blive lidt højere, fordi kvaliteten af dette lån er lidt dårligere. Det vil samlet set gøre lånet lidt dyrere,” siger han til Berlingske.

Realkredit Danmark har ikke planer om at indføre en tolags belåning, mens BRF Kredit følger udviklingen på markedet tæt.

Kilde: Berlingske.

Tags

Anbefalede artikler