Nettet drukner i boliger til salg

En spritny statistik fra Realkreditrådet viser, at der er rekordmange boliger til salg på internettet. Frit slag for køberne.

BOLIG

Man ser det måske, hvis man kommer rundt omkring: Der er masser af skilte med ‘til salg’.

Det bekræftes af en ny statistik fra Realkreditrådet. Den viser, at der lige nu er 67.000 ejerboliger til salg på internettet – det er 8.000 flere end på samme tid sidste år.

“Der er rekord mange boliger til salg, og der er få handler. Derfor står salgsskiltene tættere end nogensinde før. Den eneste undtagelse er ejerlejlighederne,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.

Mange ledige boliger er godt nyt for dem, der vil købe ny bolig.

“Det rekordhøje boligudbud giver køberne om ikke frit valg på alle hylder så i hvert fald endnu et stærkt kort på hånden. Jo flere boliger, der er til salg, jo bedre står de i forhandlingen med sælgerne,” siger kommunikationschef Uffe Vind fra DanBolig og fortsætter:

“Boligudbuddet er sammen med renten og beskæftigelsen de tre stærkeste indikatorer for prisudviklingen på boligmarkedet, og der må vi sige, at der er flere skyer end solstråler, når man kigger på vejrudsigten med sælgerøjne.”

Hos ejendomsmægleren opfordrer man dog boligsælgerne til at slå koldt vand i blodet. Især bør man se på prisen, mægleren foreslår boligen er værd.

“Der er gang i markedet, men vi kan se, at det er blevet afgørende for at sælge, at folk har en realistisk forventning til, hvad de kan få for deres bolig. Ellers er der udsigt til lange liggetider og risiko for, at man får en endnu lavere pris, end man ville have fået. Så selv om det kan være fristende, så skal man i det nuværende marked være påpasselig med at løbe med den mægler, der foreslår den højeste udbudspris,” siger Uffe Vind.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display