Når du overvejer at sælge

Overvejer du at sælge din bolig? Her kan du læse om, hvilke overvejelser du bør gøre dig, og hvordan du får solgt din bolig til den højest mulige pris.

BOLIG

‘Side 1: Når du overvejer at sælge’

Der kan være mange grunde til at sælge sin bolig. For nogle er det en helt ukompliceret proces, enten fordi de er på vej videre til en anden bolig – måske i en anden by – eller fordi de har gjort op, at de ikke ønsker boligen længere. For andre kan det være en nødløsning, fordi det er blevet for dyrt at eje boligen, eller fordi den er blevet for svær at passe.

Plads

Hvis problemet er pladsmangel, kan det måske betale sig at bygge til? Du kan få en arkitekt eller anden byggerådgiver til at vurdere ejendommens muligheder og give et overslag på udgifterne. Mange tror, at det er alt for dyrt, men det kommer helt an på huset. En nybygning kan som regel finansieres med nye realkreditlån.

Alder

Mange ældre har en gældfri eller næsten gældfri bolig. For dem er der masser af muligheder for at lette økonomien ved at tage et nedsparingslån eller et almindeligt realkreditlån, som kan supplere de månedlige udbetalinger. Med de ekstra penge kan der måske også blive råd til at hyre hjælp til haven og huset, hvis det er det, der er problemet.

Du har måske ikke lyst til at gældsætte dig, fordi du sætter en ære i at klare dig selv. Men du har som pensionist mulighed for at indefryse ejendomsskatter og optage et nye lån, der kan sikre dig en komfortabel og problemfri alderdom i den bolig, du holder af.

Høje boligpriser

Er du fristet af de høje salgspriser? Kan det betale sig at sælge, fordi priserne er høje? Og hvornår skal man slå til? Den slags overvejelser er der nok mange boligejere, der har gjort sig, i takt med at priserne bare er steget og steget.

Hvis man skæver til de forudsigelser Erhvervsministeriet og økonomer med forstand på boligmarkedet er kommet med, så fortsætter udviklingen ikke i samme tempo som i 2004-2005. Det er i høj grad makroøkonomiske årsager, der står bag stigningerne. Det vil sige rentefald, indkomstudvikling og en høj beskæftigelse. I de kommende år er det ikke muligt at bringe renteniveauet meget længere ned, da det er i bund. Rentestigninger er mere nærliggende. Ledigheden er også godt på vej nedad, så også her er der grænser for nye gevinster. Kort sagt kan man ikke gentage succesen, og derfor er det næppe realistisk at forvente stigningstakter i samme grad som hidtil.

‘Side 2: Når du overvejer at sælge’

Tags

Anbefalede artikler