Mæglere rasende over forkerte boligtal

Danmarks Statistik opjusterer deres boligtal gang på gang. I snit skydes der 2,1 procent for lavt på priserne.

BOLIG

Dystre boligtal er med til at forstærke krisen på boligmarkedet.

Og når tallene fra Danmarks Statistik gang på gang er forkerte, er det dybt problematisk for et i forvejen skrøbeligt boligmarked. Det skriver Dagbladet Børsen.

Danmarks Statistik kommer med pristal for boligmarkedet en gang om måneden, men i snit rammer de 2,1 procent ved siden af de faktuelle tal og må siden opjustere.

En enkelt måned ramte statistikfabrikken 3,4 procent forkert.

- Man kan risikere, at det bliver en selvopfyldende profeti, når man måned efter måned får at vide, at boligmarkedet får det dårligere og dårligere, siger cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Frederik I. Pedersen til avisen.

Danmarks Statistik offentliggjorde indtil årsskiftet kun boligtal fire gange om året. Og problemet ved de månedlige offentliggørelser er, at tallene kun bygger på 70 procent af bolighandlerne.

Også ejendomsmæglerne mener, at de misvisende tal bliver tillagt så stor betydning:

- Det brager ud i medierne, at det hele er skidt, og på den måde får tallene lov til at sætte en dagsorden, som ikke er heldig. Og når korrektionerne kommer, er der ingen, der lægger mærke til dem, siger Troels Theill Eriksen, Dansk Ejendomsmæglerforening.

Hos Danmarks Statistik er man godt klar over problemet. Men afdelingsdirektør Karin Ravn siger til Børsen, at man lige gør, hvad man kan for at analysere problemet. Hun ser dog ingen grund til at stoppe med de månedlige offentliggørelser.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display