Lejligheder i København blandt de billigste i Europa

Trods værdistigninger er prisen på en lejlighed i det centrale København stadig lav sammenlignet med andre europæiske hovedstæder.

BOLIG

København er fortsat blandt de billigste hovedstæder i Europa at købe lejlighed i. Det viser en analyse, som ejendomsmæglerkæden Nybolig har udarbejdet.

»Man kan få tre-fire lejligheder i København for, hvad det koster at købe én centralt beliggende lejlighed i London, hvor priserne er steget med 33 pct. i det seneste år,« siger Nyboligs pressechef, Kim Pauli.

Med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på godt 100.000 kr. er London den suverænt dyreste europæiske hovedstad at købe en lejlighed i. Her koster en lejlighed på 80 kvm i dag godt 8 mio. kr. Men også f.eks. Stockholm og Oslo er pænt med. I Sveriges hovedstad skal man af med 5,1 mio. kr. for en lejlighed, mens prisen i København er knapt 2,4 mio. kr. for en bolig på 80 kvm. 

Man skal til hovedstæder som Athen, Lissabon, Reykjavik og Warszawa for at finde byer, der for alvor er billigere end i København.

»Storbyer over hele verden har vokseværk. Det er en global trend, og priserne på ejerlejligheder i København by er også steget med 28 pct. over de seneste tre år. Men priserne er fortsat lavere end toppen i 2006, og sammenlignet med andre europæiske hovedstæder ligger København prismæssigt stadig langt nede på listen,« siger Kim Pauli.

Også København oplever i disse år en iøjnefaldende tilstrømning af nye borgere, hvilket medvirker til at presse boligpriserne op. Alligevel er der ikke grundlag for, at de københavnske priser skal matche prisniveauet i de andre hovedstæder som Stockholm, Oslo og London.

»Forklaringen er især, at København i modsætning til mange andre storbyer har relativt gode muligheder for at bygge nyt - også på centrale beliggenheder - og dermed kan byen tilgodese den stigende efterspørgsel. København skaffer plads ved at omdanne tidligere erhvervs- og havnearealer til attraktive boligområder. Det er, hvad vi blandt andet oplever i Nordhavnen, som først er udbygget om 40-50 år, og som på et tidspunkt får plads til 40.000 beboere,« forklarer Kim Pauli.

Forskel i indkomsterne i de europæiske lande spiller også ind på boligernes prisniveau. Se boligpriserne i de europæiske storbyer i tabellen nedenunder.

 

Tags

Anbefalede artikler