Lejekontrakt: Undgå at stå med kæmperegning for istandsættelse

Det kan blive endog rigtig dyrt, hvis du udlejer din bolig på nogle for lejer lempelige vilkår. Medmindre det er anført i kontrakten, kan du som udlejer stå med regning for at rydde op og sætte i stand for en lejer, og det kan løbe op i mange tusinde kroner.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

I mange tilfælde bliver lejekontrakten mellem lejer og udlejer udfyldt forkert, når boligen skal lejes ud.

Det skal i lejekontrakten specificeres, hvis det er lejer, der skal stå for den indvendige vedligeholdelse og istandsættelse af lejemålet. Hvis ikke der står i kontrakten, at det er lejer der har ansvaret, er det ifølge lejeloven udlejers ansvar at vedligeholde og istandsætte lejemålet. 

Udlejer mistede 100.000 kr. på forkert udfyldt lejekontrakt

En forkert udfyldt lejekontrakt resulterede i, at udlejer Michael Hansen i forbindelse med udlejning af lejemål i Vedbæk måtte punge ud med 100.000 kr., da lejer fraflyttede Michael Hansens lejemål. Det skriver Lejekontrakt Eksperten i en pressemeddelelse.

Ved fraflytning viste det sig, at lejer ingen vedligeholdelse eller istandsættelse havde foretaget i tre år. Det var ikke aftalt i lejekontrakten, at den indvendige vedligeholdelse var pålagt lejer.

Derudover blev der ikke foretaget hverken indflytnings- eller fraflytningssyn af lejemålet, og derfor stod Michael Hansen selv med regningen.

”Jeg møder dagligt udlejere som er endt i en dårlig situation, fordi de ikke har været opmærksom på de regler, der gælder for deres lejeforhold,” siger partner hos Lejekontrakt Eksperten, Maria Wenzel Sørensen.

”Det er utrolig vigtigt, at en lejekontrakt udfyldes korrekt, da det ellers kan ende med, at du som udlejer selv skal bekoste en istandsættelse præcis lige som Michael Hansen. Det er en dyr og unødvendig udgift, som let kan undgås,” siger hun.

Tags

Anbefalede artikler