Lej eller køb din bolig

Lejer du din bolig, smider du penge ud af vinduet, men køber du dine kvadratmeter, er du stavnsbundet til adressen i flere år. Myter er der nok af, når du skal vælge mellem at købe eller leje din bolig. Få sandhederne frem på dørmåtten, og test, hvad der er bedst for dig.

BOLIG

Da Jesper Jensen og hans kæreste for knap et år siden ledte efter en 3-værelses lejlighed med altan nær centrum af København, overvejede de både mulighederne for at købe og leje.

»Vi valgte at leje vores lejlighed, selv om huslejen på 10.000 kroner nok er op til et par tusinde kroner dyrere, end vi kunne sidde i en tilsvarende ejerbolig,« siger den 33-årige cand.merc.aud’er.

Men hvorfor sparede parret ikke lidt på den månedlige husleje for samtidig at blive herre i eget hus?

»Om et par måneder bliver vi forældre og vil formentlig gerne flytte til noget større om 3-4 års tid. Vi syntes, at risikoen ved at eje i så kort en periode var for stor. Både risikoen for prisfald og de store omkostninger ved at købe og sælge spillede ind. Havde vi derimod været på udkig efter noget, hvor vi regnede med at bo i 20 år, havde vi trygt købt,« siger Jesper Jensen ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler