Lej din bolig ud til turister

Der venter dig en stor skattefri gevinst, hvis du lejer din bolig ud til turister i en kortere periode. Men du skal have tillid til de mennesker, du åbner dit hjem for.

BOLIG

Hvad ville du sige til at give nøglerne til din hoveddør til en turist? Overlade dit hjem til en fremmed person, der skal sove i din seng, zappe rundt på dit tv og bruge dine gryder i køkkenet? Hvis tanken ikke ligger dig alt for fjern, er der gode penge at tjene på at leje din bolig ud i en kortere periode, når du for eksempel selv er på ferie.

Skattepartner ved PwC, Søren Bech, kalder reglerne på området for meget gunstige. Han peger specielt på, at du som udlejer får et bundfradrag i din lejeindtægt på minimum 24.000 kroner. Men de skattefri mulig heder stopper dog ikke nødvendigvis her. For dit fradrag vokser sammen med prisen på din bolig.

Regn på dit fradrag

Udlejning af egen bolig betaler sig skattemæssigt bedst, desto dyrere den offentlige vurdering på din bolig er. Mens bundfradraget er 24.000 kroner ved en bolig på 1,8 millioner, stiger dit skattefri råderum til cirka 40.000 kroner, hvis din bolig er vurderet til 3 millioner kroner. Du kan regne dit eget bundfradrag ud ved at gange den offentlige ejendomsvurdering med 1 1/3 procent.

Alt det, du tjener over det beløb, bliver beskattet som almindelig kapitalindkomst, og da de fleste har en negativ kapitalindkomst med flere renteudgifter end renteindtægter, giver det en beskatning på 33 procent. Det er derfor vigtigt for dig at holde øje med skattereglerne, når du fastsætter din husleje. Husk i den forbindelse, at huslejen skal være inklusiv alt som varme, el og almindeligt slid.

Du kan få inspiration til prisniveauet i dit område på websider som Feriebolig.dk, Ferieboligkbh.dk og Visitcopenhagen.dk. Her kan du også reklamere for din bolig og finde lejere.

Lav en lejekontrakt

Men inden du kaster nøglerne i favnen på en tilfældig turist, skal du ifølge boligadvokat og partner i Advodan i Lyngby, Henrik Høpner, huske at lave en tidsbegrænset lejekontrakt. Her skal du speciõ kt skrive, at det drejer sig om et ferielejemål. Derudover skal du også skrive pris, hvad man lejer, lejeperioden, og i hvilken stand boligen skal afleveres igen.

I samme forbindelse bør du indkræve et depositum på for eksempel 1.000 kroner. Det skal dække uforudsete udgifter. For hvis der for eksempel går noget i stykker, eller der bliver stjålet noget, dækker din forsikring ikke. Derfor skal du have tillid til de mennesker, du lukker indenfor. Du kan endda gå den sikre vej og kun leje ud til folk, som du kender via familie og venner.

Det kan du tjene

Vi viser her et eksempel på, hvilke skattemæssige muligheder du har, hvis du lejer din bolig ud privat.
Fakta om lejligheden:
Kvadratmeter 100
Antal sovepladser 4
Beliggenhed 2100 København Ø
Offentlig ejendomsvurdering 1.800.000 kr.
Lejeindtægt:
Leje pr. nat 850 kr.
Udlejning 30 dage
INDTÆGT FØR SKAT 25.500 KR.
Beregning af skat:
Fradrag (1 1/3 × 1.800.000) 24.000 kr.
Skattepligtig indtægt 1.500 kr.
Skat (0,33 × 1.500) 495 kr.
INDTÆGT EFTER SKAT 24.505 KR.

[emediate]

Tags

Anbefalede artikler