Lej dig gennem livet

Går du efter maksimal økonomisk frihed, og vil du ikke være bundet til hverken bolig, bil, sommerhus eller båd? Så skal du leje i stedet for at eje. Som sidegevinst er det i mange tilfælde også meget billigere for dig, viser Penge & Privatøkonomis analyse.

BOLIG

Da Janis Joplin for 42 år siden stod på scenen og med sin hæse stemme bekendtgjorde, at Freedom is just another word for nothing left to loose, var der næppe mange, der havde forestillet sig profetien i ordene. Men i dag, fjernt fra hippekulturens tidsalder, virker udsagnet ganske rammende.

Ejerskab begrænser din handlefrihed, og det har erhvervslivet erkendt for mange år siden. Virksomheder lejer lystigt domiciler og produktionsmidler fra kapitalstærke firmaer. Lejeprincippet er mindre udbredt blandt almindelige forbrugere, men der er god grund til at skænke Janis Joplins budskab en tanke.

I mange tilfælde er der rigtig mange penge at spare ved at frigøre sig fra ejerideologien, fordi du slipper for dyre lån og store omkostninger ved at købe og sælge. Leje giver dig frihed til at udskifte bolig, bil, sommerhus og meget mere, uden at du skal betale en bondegård for det ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler