Lav rente lokker boligejere

Danskerne går efter de store besparelser, der i øjeblikket kan opnås ved at vælge variabelt forrentet lån

BOLIG

Boligejere kan i øjeblikket spare omkring 1.000 kroner om måneden pr. lånt million ved at vælge variabel rente på realkreditlånet frem for fast rente – og den fristelse kan de ikke modstå.

I årets første kvartal er fem ud af seks nye realkreditlån oprettet med variabel rente, viser nye tal fra Realkreditrådet.
Dermed bliver størstedelen af låntagerne ganske sårbare overfor rentestigninger, men den risiko har de generelt helt styr på, mener Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

“Låntagerne ved, at renten kan stige, og de er forberedte på at klare en rentestigning. Halvdelen af de låntagere, som har taget et rentetilpasningslån i de seneste måneder, bruger den besparelse, det giver i forhold til et fastforrentet lån, til enten opsparing eller investering i egen bolig,” siger hun.

7 procent går problemer i møde
Mere end fire ud af fem låntagere er klar over – og forberedt på – at renten og dermed ydelsen kan stige – mens blot 7 procent erkender, at de slet ikke er forberedt på en højere ydelse på rentetilpasningslånet ved næste rentetilpasning.

Det er en gruppe af boligejere, som meget vel kan komme i problemer, når renten stiger. De har ladet sig lokke af, at den korte rente, som styrer rentetilpasningslån, for tiden ligger på et historisk lavpunkt og gør lånene meget billige i forhold til fastforrentede lån.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display