Lås døren - også når du er hjemme

Hvis du bliver udsat for indbrud, mens du er hjemme, og tyven er kommet ind ad en ulåst terrassedør eller et åbent vindue, kan det koste dyrt.

BOLIG

I det tilfælde er der slet ikke tale om indbrud men om simpelt tyveri, og så får du ingen erstatning. Sådan lyder konklusionen i en principiel kendelse fra Ankenævnet for Forsikring.

Her havde et ægtepar klaget over, at deres indboforsikring ikke dækkede, da de fik frastjålet en pung med 5.500 kroner i kontanter fra et bord i deres bryggers.

Tyven var kommet ind gennem den ulåste bryggersdør og havde stjålet pungen i ubemærkethed, mens konen sad i stuen og så tv.

Ægteparret meldte efterfølgende tyveriet til deres forsikringsselskab, som nægtede at udbetale erstatning. Parret klagede så til Ankenævnet for Forsikring, der er en uafhængig klageinstans, og nævnet gav forsikringsselskabet medhold - huset var ikke forsvarligt aflåst, da tyveriet fandt sted, og parret har derfor ikke krav på at få erstattet de 5.500 kroner.

At konen var hjemme under tyveriet, gjorde ingen forskel.

Indboforsikringen dækker nemlig kun ved indbrud, og når tyven kan komme ind i dit hjem uden at brække døre elle vinduer op, er der ikke tale om indbrud, men simpelt tyveri.

Og det har stor betydning for, om forsikringen dækker eller ej. Kontanter og smykker bliver eksempelvis ikke dækket, hvis tyven er kommet ind ad en ulåst dør.

“Folk skal naturligvis ikke stoppe med at lufte ud. Opfordringen må være, at man husker at holde øje med sine vinduer, når de er åbne. Og låser døren, selvom man er hjemme,” siger Helle B. Pedersen, konsulent ved Forsikringsoplysningen.

(artiklen er oprindeligt bragt på penge.dk i 2009)

Sådan undgår du indbrud i ferien.

Tags

Anbefalede artikler