Langsomme forsikringsselskaber efter skybrud

Tusindvis af boligejere har stadig ikke fået dækket ødelæggelserne efter rekordregnen i sommer - de sidste må vente frem til januar.

BOLIG

Det er næsten tre måneder siden, at danmarkshistoriens største skybrud 2. juli oversvømmede titusindvis af kældre i Danmark.

Men forsikringsselskaberne er fortsat ikke halvvejs gennem bunken af forsikringssager efter de voldsomme regnmængder, der faldt på én gang.

En opgørelse i Politiken viser, at de seks største selskaber har behandlet under halvdelen af sagerne efter det voldsomme skybrud.

Det betyder, at folk for eksempel er nødt til stadig at opbevare alt deres ødelagte kælderinventar, fordi det endnu ikke er takseret.

Forsikringsoplysningen vurderer, at selskaberne først vil være igennem skybruds-bunken til januar eller februar.

Hos brancheorganisationen Forsikring og Pension forstår man godt, hvis kunderne er frustrerede.

“Men selv om vi har sat ekstra mandskab ind, har vi simpelthen haft flaskehalsproblemer på grund af mangel på taksatorer og håndværkere,” siger underdirektør Torben Weiss Garne til avisen.

I Forbrugerrådet vil de ikke irettesætte selskaberne.

“2. juli-skybruddet var en helt, helt usædvanlig situation,” lyder forklaringen fra afdelingschef Vagn Jelsøe.

Den samlede regning kommer pænt op over tre milliarder kroner, vurderer Forsikringsoplysningen, mere end tre gange så meget som den hidtidige rekord fra i fjor.

Kilde: Politiken

Tags

Cxense Display