Lad være med at sælge bolig i panik

Mange boligejere har købt ny bolig uden at have fået solgt den gamle. Her betaler tålmodighed sig.

BOLIG

‘Side 1: Lad være med at sælge bolig i panik’

Talrige boligejere er ufrivilligt blevet indehavere af to boliger. Nemlig de boligejere, der har købt en ny bolig uden at have solgt deres gamle først og nu har svært ved at få afsat den gamle.

Fristelsen til at acceptere det første og det bedste tilbud på den gamle bolig er derfor ganske stor. Men hvis man nu er havnet i situationen med to ejerboliger (som anslået omkring 7.000-8.000 personer er), skal man ikke gå i panik og sælge boligen til spotpris. For man kan faktisk sidde rigtig lang tid med dobbelt husleje for de samme penge, som det koster at acceptere en lav salgspris.

Det viser beregninger fra Danske Analyse (en afdeling af Danske Markets, der hører under Danske Bank). Det er nemlig ikke fuldt ud dobbelt op på huslejen, man betaler, når man sidder med to ejerboliger.

Man kan spare ejendomsværdiskatten på den bolig, man ikke bebor, ligesom der er penge at spare på opvarmning, vandafgifter med videre. Og på boliglånene er det jo kun nettorenteudgiften, der belaster regnestykket, idet afdragene øger friværdien.

De fleste boligejere kan klare en længere periode med to boliger på hånden.

Så længe kan det betale sig at vente med at sælge

Med udgangspunkt i en bolig til 3 millioner kroner viser regneeksemplet herunder, hvor længe man kan vente med et salg af boligen til udbudt pris frem for at acceptere et prisafslag på 250.000 eller 500.000 kroner.


Månedlige udgifter

EN BOLIG TIL 3 MIO. KR.

Gammelt realkreditlån, ekskl. afdrag – efter skat4.108 kr.Grundskyld900 kr.Mellemfinansiering på den nye bolig5.515 kr.Varme, forsikring, vand, el2.000 kr.De månedlige omkostninger ved at have boligen12.523 kr.Så længe kan du vente på et salg til udbudt prisVentetidHvis alternativet er et prisnedslag på 500.000 kroner40 månederHvis alternativet er et prisnedslag på 250.000 kroner20 måneder

‘Side 2: Lad være med at sælge bolig i panik’

Tags

Anbefalede artikler