Kvart million boligejere vil sælge med tab

250.000 boligejere indkasserer i dag et tab, hvis de sælger deres ejerbolig. Det er den triste konklusion på en ny undersøgelse.

BOLIG

En kvart million danskere vil ikke kunne få den pris for deres bolig, som de selv gav.

Det er den triste nyhed i en ny undersøgelse fra Realkredit Danmark, skriver Jyllands-Posten.

Konkret har 180.000 parcel- og rækkehuse og 70.000 ejerlejligheder i dag en værdi, der ligger enten lidt eller meget under den pris, de nuværende ejere gav for den.

De 45.000 af dem er endda nødt til at finde sig i at skære mindst 20 procent af i forhold til den pris, de selv gav for boligen.

“De store prisfald gennem 2011 betyder, at der har været en voldsom stigning på 100.000 boligejere, der ikke kan få den pris hjem for boligen, som de gav for den,” siger Christian Hilligsøe Heinig, cheføkonom i Realkredit Danmark til Jyllands-Posten.

Morten Skak, lektor på Syddansk Universitet og ekspert i danskernes boligøkonomi, er overrasket over, at så mange boligejere vil skulle sælge med tab.

“Det er ret mange danskere, som taber penge på at sælge deres bolig. Overraskende mange. Det er nok en del af forklaringen på, at så mange danskere tilsyneladende har svært ved at forstå, at de bliver nødt til at sænke prisen, hvis boligen skal sælges. Det er jo aldrig sjovt at sælge med tab. Og det ser jo desværre ikke ud til at vende foreløbig,” siger han.

Især ejerlejligheder i hovedstadsområdet er faldet i pris – helt op til 35 procent siden toppen i 2006.

7. januar 2012

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display