Kvadratmeterprisen går kun en vej: Op!

Siden januar er kvadratmeterprisen på både huse og lejligheder skudt i vejret. Penge & Privatøkonomi har fået de nyeste tal, der bekræfter tendensen.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Siden starten af 2015 er boligpriserne steget voldsomt. Det gælder både huse og lejligheder – og lidt overraskende er det ikke kun de store byer, der trækker landsgennemsnittet op. De nyeste tal fra Boligsidens markedsindeks bekræfter tendensen og viser, at kvadratmeterpriserne ufortrødent fortsætter opad.

"Gennem flere år har der været et stigende pres på ejerlejlighederne i byerne, og det har ført til en væsentlig prisstigning. Samtidig har renteniveauet være så lavt, at boligejerne har kunnet købe dyrere boliger end før og samtidig have en lav, månedlig ydelse. Det har været en medvirkende faktor til, at priserne har kunnet stige så meget,” siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk

Det samme gør sig gældende på villaområdet, hvor det utroligt lave renteniveau har gjort det muligt for blandt andet førstegangskøbere at komme ind på boligmarkedet. I løbet af året har der været en kraftig stigning i handelsaktiviteten, og det har ført til stigende huspriser.

Prisstigninger over hele landet
Siden januar er den gennemsnitlige kvadratmeterpris for en villa eller et rækkehus i Danmark steget med 7,4 procent. Medregner man tallene fra juli ender landsgennemsnittet på 12.353 kroner per kvardratmeter. På lejlighedsmarkedet er stigningen endnu større. Kvadratmeterprisen for ejerlejligheder er steget med 11,5 procent i snit, hvilket giver en pris på 24.532 kroner per kvadratmeter.

I Region Hovestaden er boligpriserne steget mere, end i resten af landet, men det betyder ikke, at det bare er København, der trækker landsgennemsnittet op.

”Sammenligner vi salgspriserne i juli med priserne fra samme måned sidste år, er det bemærkelsesværdigt, at de stigende priser spreder sig over næsten hele landet. Salgspriserne på villaer og rækkehuse er steget i 82 af landets 98 kommuner, og ser vi på ejerlejlighederne, har 22 ud af de 23 kommuner, vi har data på, oplevet prisstigninger i samme periode. Det er altså langt fra kun de store byer, der trækker læsset," siger kommunikationsdirektør Birgit Daetz.

Tags

Anbefalede artikler