Krisen slutter tidligst i 2010

BOLIG

Den danske boligkrise er værre end den amerikanske, huspriserne falder frem til 2010, og der går mindst fem år, før priserne klatrer opad.

Således lyder den dystre profeti i en rapport fra storbanken Deutsche Bank – men der anes et lys for enden af tunnelen. For selv om boligpriserne er i frit fald, især omkring København, viser historien – og danskernes tillid til boligmarkedet – at det snart vil vende.

Historisk findes der nemlig ingen eksempler på, at boligpriserne er faldet over en 10-årig periode – end ikke under 1980’ernes kartoffelkur – og en rundspørge blandt de danske boligejere viser, at ni ud af ti tror, at boligpriserne er højere eller uændrede om ti år.

Analyseinstituttet Sermo har foretaget undersøgelsen for ejendomsmæglerkæden Home og spurgt et repræsentativt udsnit af danskerne, hvilke forventninger de har til boligprisen anno 2018. 70 procent af respondenterne forventer, at boligpriserne er højere i 2018, og 14 procent forventer, at de er uændrede. Andre 14 procent tror, at de vil være lavere end i dag.

Svarene i analysen viser også, at folk er stabile, når de bor i en ejerbolig – således har hele 25 procent af de adspurgte boet i deres ejerbolig i mere end 20 år. Danske Bank venter sammen med Home, at priserne på ejerboliger vil falde med tre procent både i år og til næste år.

Tags

Anbefalede artikler