Krise skaber bolig-fest

Den blussende krise i Sydeuropa vil give lavere renter til danske boligejere i de kommende måneder, vurderer økonomer.

BOLIG


I Spanien står hver anden ung under 30 uden arbejde, og imens er den økonomiske situation i Italien yderligere forværret.

Men intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det må danske boligejere sande, efter at økonomer spår højere renter netop på grund af krisen i Sydeuropa, der nu også rammer Tyskland, skriver Jyllands-Posten.

Regningen for de økonomiske hjælpepakker lander nemlig hos landet mod syd, og det får kreditvurderingsinstitutet Moody’s til at advarer om risikoen for en nedjustering af landets kreditværdighed på to-tre års sigt.

Og netop dét forstærker udviklingen, hvor internationale investorer søger til Danmark.

- Investorernes bevægelse mod Skandinavien og Danmark kan blive forstærket af udsigten til, at flere regioner i Italien og Spanien kan gå fallit. På den måde kan dette vise sig at være en fordel for danske boligejere på den korte bane, siger Anders Svendsen, chefanalytiker i Nordea, til Jyllands- Posten.

Han siger dog samtid, at det samlet set er negativt for dansk økonomi og den danske ledighed, hvis krisen fortsætter.

Hos finanskoncernen Nykredit har man i lang tid vidst, at krisen er med til at sænke boligrenter i de nordiske lande. Men nu kan en forværring af krisen betyde en yderligere sænkning af den i forvejen lave rente.

- En yderligere eskalering af den europæiske gældskrise vil kunne sende nye rentefald ind over det danske marked. Under alle omstændigheder ser det ud til, at de ekstremt lave renter er kommet for at blive en rum tid endnu, siger John Madsen, cheføkonom i Nykredit til Jyllands-Posten.

Samme svar får man hos BRFkredit og Realkredit Danmark. Begge steder forventer man, at den ulmende opblusning af krisen i Sydeuropa vil påvirke de danske renter positivt i de næste en til to måneder.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display