Kommuneguide - tjek gevinsten ved at flytte

Tønder kommune er Danmarks billigste, mens Frederiksberg er den dyreste. Du behøver dog ikke at flytte helt til det sønderjyske for at få et højere rådighedsbeløb. I mange tilfælde skal du blot over kommunegrænsen.

BOLIG

Danmarkskortet har 98 forskellige kommuner. Alle med hver deres satser for skat, huspriser, udgifter til institutionspladser og alt det andet, som æder sig ind i dit rådigheds­beløb – og hvis din familie var en virksomhed, var rådighedsbeløbet lig med firmaets fortjeneste. Det er den sum penge, I som familie kan bruge til at investere i en ny bil, et større hus eller til den næste ferie. Og hvis din familie på to voksne og to børn endte på betegnelsen A/S, ville I sikkert flytte jeres domicil til Tønder. Det er her, at I får allermest på bundlinjen. I forhold til Frederiksberg, som er landets dyreste kommune, får I i det sønderjyske hele 225.862 kroner mere i rådighedsbeløb.Mønsteret er generelt, at det er billigst at bo i provinsen, mens det koster ekstra, hvis du vil bo tæt på de større byer – og især København. »Det er et gammelt mønster, at det er kommunerne nord for København, der har de dyreste leveomkostninger. Under enevælden havde både kongerne og overklassen deres leve steder i Nordsjælland,« siger forskningschef i kommunernes effektivitet og velfærdsstaten for Cepos Henrik Christoffersen.
 
Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler