Køkken-feberen raser på ny

Højtryk: Danske familier har igen glubende appetit på nye køkkener. Bolig- og køkken-salg går hånd i hånd.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Vi så det sidst midt i nullerne, og nu boomer køkkenbranchen igen. Det tyder på, at der igen er højvande i kassen hos de danske familier.

Hos ejeren af Tvis og Svane Køkkener, TMK, kan administrerende direktør Ole Lund Andersen melde om en vækst på over 20 pct. i omsætningen.

DR P4 Midt & Vest oplyser, at Aubo Køkkener og Elgiganten også har oplevet vækst i køkkensalget det seneste år, mens Kvik Køkkener kan præsentere en tocifret procentstigning i væksten.

Det betyder, at de for første gang har rundet en milliard kroner i salg.

Et godt køkkensalg vidner om stærke og købelystne danskere, mener trendforsker ved PEJ-Gruppen Louise Byg Kongsholm.

”Køkkensalget har altid været en god indikator for, hvordan det går med Danmarks økonomi, og der har været en fremgang i køkkensalget i over et år nu, hvilket faktisk er en meget positiv indikator på, at tingene er vendt,” siger hun til DR.

Hos ejendomsmæglerkæden Home melder de om, at salget af boliger og salget af nye køkkener går hånd i hånd.

”Vores salg af boliger er i 2015 også gået frem med tæt på 20 procent - det største salg siden krisen - og det skyldes de samme mekanismer, som gøder køkkensalget; renten er lav, forbrugertilliden er høj og jobmarkedet er i god form,” siger Mads Ellegaard, relationschef i Home.

”Som mæglere glæder vi os over de nye køkkener, da de gør boligerne mere attraktive at bo i og på sigt at sælge, da det er et af de absolut vigtigste rum for de fleste købere,” fortæller han.

Home-kædens mæglere råder dog ikke til, at man installerer et nyt køkken lige op til et boligsalg, da investeringen sjældent vil blive hentet hjem.

”Men der er ingen tvivl om, at et helt nyt køkken gør boligen mere attraktiv og kan gøre, at den bliver valgt frem for en anden,” slår Home-chefen fast.

Tags

Anbefalede artikler