København trækker boligsalget op

Der handles mange flere ejerboliger i hovedstadsområdet end sidste år.

BOLIG

August er den første måned i 2009, hvor der ifølge EDC er handlet flere ejerboliger på landsplan end i den tilsvarende måned i 2008.

Samlet set er handelsaktiviteten steget 14 procent, men det er hovedstadsområdet, der er primus motor i udviklingen. Her er der i august handlet hele 63 procent flere boliger end i august i fjor, men også trekantsområdet er godt med. Her er der handlet 48 procent flere boliger.

Århus og yderområder hårdt ramt
Til gengæld er der andre regioner, der trækker landsgennemsnittet ned.

I Århus, på Sydsjælland, i Nordjylland og i Vestjylland er der således handlet færre boliger.

“Ofte rammer kriser og stigende ledighed hårdest i yderområder, hvor der ikke er mange alternativer for én, der netop er blevet fyret. Men det hører også med til vurderingen, at specielt Nordjylland ikke blev ramt så hårdt i finanskrisens start, og derfor stiger indekset heller ikke så meget, nu hvor det går opad igen,” siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC.

Det står stadig sløjt til
Med til historien hører dog, at august sidste år var en usædvanlig dårlig måned, målt på antallet af bolighandler, så der skulle ikke så meget til for at gøre det bedre, og vi halter stadig et godt stykke efter de normale tilstande på boligmarkedet.

Boligsalget i august 2009 ligger således stadig 36 procent under gennemsnittet for august i årene 2000-2008.

Under finanskrisens værste måneder stod det dog endnu mere sløjt til. I januar i år lå salget således hele 59 procent under normalen for perioden 2000-2008.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display