København får boligstigninger

Boligpriserne på københavnske huse og lejligheder vil stryge i vejret de næste 20 år, fordi antallet af københavnere stiger.

BOLIG

Det er godt nyt til de københavnske boligejere. Huse og lejligheder i hovedstadsområdet vil nemlig stige de næste 20 år.

Prisstigninger kommer alene af den årsag, at flere flytter til København i de kommende år.

“Priskløften mellem Københavnsområdet og resten af landet ser ud til at blive yderligere udvidet i fremtiden,” siger cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Realkredit Danmark til Politiken.

Antallet af københavnere vil ifølge en analyse fra Realkredit Danmark vokse så meget, at det i sig selv vil hive huspriserne op med 10 procent frem til 2030. I resten af landet vil vækst i befolkningen kun hive huspriserne op med 2 procent.

Prisstigningerne kommer også fordi at flere ældre vælger at blive i deres bolig i byen frem for at flytte “på landet”, når de når op i alderen. Samtidig vil flere indvandrere begynde at efterspørge boliger, der i dag oftest bebos af etniske danskere, hvilket også vil presse prisen i vejret.

Den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik forudser, at indbyggerantallet i Storkøbenhavn stiger med cirka 15 procent i de kommende 20 år. I resten af landet forventer statistikerne kun, at befolkningen stiger med 4 procent.

Tags

Anbefalede artikler