Køb sommerhus til spotpris

Priserne på sommerhuse er faldet med op til 50 procent, og renten er på sit laveste niveau i mands minde. Har du en stor udbetaling, får du derfor rigtig meget sommerhus for 5.000 kroner månedligt.

BOLIG

Efter massive prisfald på sommerhusmarkedet er det i dag muligt at gøre et kanonkøb i forhold til for få år siden. På landsplan er priserne faldet med næsten 24 procent siden toppen i 2007 – svarende til 33 procent, når vi medregner inflationen – og lokalt har prisfaldet mange steder været markant større.

Tag eksempelvis Helsingør kommune, der omfatter eksklusive sommerhusområder som Helsingør og Ålsgårde – her er priserne styrtdykket med hele 53,3 procent. Og er du frisk på en tvangsauktion, kan det blive endnu billigere. Således bliver fritidshuse på en tvangsauktion typisk solgt til halvdelen af den officielle vurdering af boligen, hvilket let høvler yderligere 200.000 til 300.000 kroner af den i forvejen lave pris.

Mange af de områder, der prismæssigt har klaret sig bedst, ligger ved den jyske vestkyst, hvor indtægten fra udlejning af sommerhuse er med til at lægge en bund under priserne ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler