Køb sommerhus til spotpris

Priserne på sommerhuse er faldet med op til 45 procent og renten er på sit laveste niveau i mands minde. Har du en stor udbetaling, får du derfor rigtig meget sommerhus for 5.000 kroner månedligt.

BOLIG

Efter massive prisfald på sommerhusmarkedet er det i dag muligt at gøre et kanonkøb i forhold til for blot fem år siden, hvis du blot har tilstrækkelig tålmodighed og er villig til at bruge den nødvendige tid på at støve de gode tilbud op.

I kraft af prisfaldet er det i dag muligt at overtage et nybygget sommerhus til en pris flere hundrede tusinde kroner under vurderingen, hvilket modsvarer et prisfald på op til 35-40 procent siden priserne toppede i 2007. Indregner vi også inflation, er der på landsbasis tale om et prisfald på 33 procent og over 50 procent i flere sjællandske sommerhusområder.

Og er du frisk på en tvangsauktion, kan det blive endnu billigere - men også mere risikabelt. Således bliver fritidshuse på en tvangsauktion typisk solgt til halvdelen af den officielle vurdering af boligen, hvilket let høvler yderligere 200.000 til 300.000 kroner af den i forvejen lave pris.

Når det er muligt at gøre en god handel på sommerhusmarkedet, skyldes det kombinationen af lav efterspørgsel og et stort udbud. På landsplan er der i januar 2014 sat 11.547 sommerhuse til salg, hvilket er næsten fire gange så mange huse som i januar 2004. Til sammenligning kan vi konstatere, at der årligt bliver solgt små 5.000 sommerhuse...

LÆS HELE VORES 8 SIDERS TEMA OM SOMMERHUSKØB HER

Læs blandt andet:
*Eksempler på gode køb
*Køb sommerhus på tvangsauktion
*De bedste råd til købere
*Familie gjorde fantastisk køb

Tags

Anbefalede artikler