Køb sommerhus til halv pris

I mange kommuner handles sommerhuse fortsat til halv pris i forhold til 2007

BOLIG

Højsæsonen for sommerhussalg nærmer sig så småt. Og selv om priserne er begyndt at stige igen, er det i mange af landets kommuner fortsat muligt at købe sommerhuse til halvdelen af, hvad de kostede, da markedet toppede tilbage i 2007. Det viser en undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden RealMæglerne har lavet på baggrund af tal fra Realkreditrådet.
 
På landsplan ligger kvadratmeterpriserne for sommerhuse 23,7 procent lavere end i 3. kvartal 2007, hvor priserne toppede. Men der er stor forskel de enkelte kommuner imellem på, hvordan priserne har udviklet sig de seneste 6 år. Mens ikke mindst priserne i mange sjællandske kommuner fortsat halter kraftigt efter, er prisfaldet i mange jyske kommuner reduceret til etcifrede procentbeløb. Og en enkelt kommune har sågar oplevet prisstigning.
 
Værst ser det ud i Helsingør kommune, og det er ganske bemærkelsesværdigt, da Helsingør kommune omfatter nogle af landets mest eksklusive sommerhusområder såsom Hornbæk og Ålsgårde. Prisfaldet har været på over 50 %, og det har resulteret i, at Helsingør kommune ikke længere er landets dyreste sommerhuskommune. Helsingørs deroute på sommerhusmarkedet hænger uløseligt sammen med finanskrisen.

"Et sommerhusområde som Hornbæk er et udpræget liebhaverområde og som sådant meget følsomt overfor de økonomiske konjunkturer," forklarer direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S.  
 
At prisfaldene generelt er mindre i jyske kommuner skyldes sammenhængen mellem boligpriserne og de potentielle udlejningsindtægter. Udlejningspotentialet er større i mange jyske kommuner, og det har været med til at holde hånden under priserne på sommerhuse finanskrisen til trods.  
 
Med en kvadratmeterpris på 24.165 kr. er Faaborg-Midtfyn kommune ny på tronen som landets dyreste sommerhuskommune, mens det er i Vordingborg kommune, at man finder landets laveste priser på sommerhuse med en kvadratmeterpris på 7.927 kr.   
 

Tags

Anbefalede artikler