Køb sommerhus nu

Der er flere gode til at købe sommerhus netop nu. Læs privatøkonomens bedste råd til, hvorfor du skal slå til på sommerhusmarkedet nu

BOLIG

Hvis man går og pønser på at blive sommerhusejer, er timingen rigtig god. De seneste års prisfald og det lave renteniveau har nemlig gjort det mere attraktivt end nogensinde at købe sommerhus.


Ifølge en analyse fra Arbejdernes Landsbank er priserne på landsplan faldet med cirka 26 procent siden 2007, og vi er nu på niveau med priserne fra begyndelsen af 2005.
I 2007 var salgsprisen for et 80 kvadratmeter sommerhus i gennemsnit cirka 1,450 million kroner. I 2014 var prisen cirka 1,075 million kroner.


Forbered dig

Udviklingen kan mærkes. Sidste år var der for alvor gang i salget, og antallet af sommerhushandler blev i 2014 det højeste siden 2007. De foreløbige tal for 2015 melder om endnu flere handler nu end på samme tidspunkt sidste år. Alligevel er udbuddet og udvalget af sommerhuse fortsat stort.

Sommerhus: Det skal du tjekke, inden du køber

Foruden de lave boligpriser er renterne som bekendt også dykket til rekordniveau. Og det stopper ikke her. Der er tilmed gode chancer for at opnå pæne afslag i prisen. Ifølge analysen fra Arbejdernes Landsbank blev der i 2014 i gennemsnit givet 8,5 procent i afslag på landsplan.


Arbejdernes Landsbank råder til, at man forbereder jagten på sommerhuset grundigt, så økonomi og drømme hænger sammen. »Det er vigtigt at skabe et overblik over, hvad man har råd til at købe, så man ikke spilder tid og energi på at kigge på sommerhuse, der ligger over ens budget,« siger privatøkonom Brian Rasmussen.


Sådan undgår du myreinvasion i hjemmet

Store prisforskelle

De danske sommerhuse svinger med over 28 millioner kroner i udbudspris. De dyreste ligger på nordkysten af Sjælland.

»Udbudspriserne ligger i gennemsnit på 29.300 kroner pr. kvadratmeter for de sommerhuse, der ligger under 100 meter fra vandet.

Priserne falder allerede med 10.000 kroner pr. kvadratmeter, hvis huset ligger 100 meter længere væk fra kysten,« siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

 

Se galleriet med de dyreste og billigste sommerhuse her.

Tags

Anbefalede artikler