Køb en dyrere bolig - det betaler sig!

Med udsigt til lav økonomisk vækst og høj arbejdsløshed over de næste par år er der lagt op til uændrede eller lavere boligpriser på landsplan. men bag det overordnede billede gemmer sig store regionale forskelle mellem vækstdanmark og et Danmark på økonomisk standby.

BOLIG

Lige fra Rio de Janeiro over Beijing til Aarhus ser vi den samme trend – nemlig en massiv tilflytning til byområderne og en tilsvarende affolkning af landdistrikter. Og den trend er værd at have i baghovedet, hvis du som vordende boligkøber har mulighed for at vælge mellem en billig bolig i et udkantsområde og en dyrere bolig centralt i et af Danmarks to vækstcentre: Den jyske østkyst eller København. opgjort siden 1992 har en boliginvestering i et af de to vækstcentre været en langt bedre forretning end et tilsvarende køb i periferien af Danmark. Mens kvadratmeterprisen på et parcelhus i København er steget med 292 procent siden 1992, er prisen for et tilsvarende hus i Vestjylland kun steget med 130 procent.

Med andre ord er prisforskellene mellem de enkelte landsdele steget kraftigt gennem de seneste 20 år i kraft af fraflytningen fra landdistrikterne – og står den seneste befolkningsprognose fra Danmarks Statistik til troende, vil den trend fortsætte frem mod 2040 ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display