Klik en fiasko hos ejendomsmægleren

"Klik en pris" skulle få gang i bolighandlen ved at få boligkøberne ud af busken. Men vores store test af konceptet viser, at det virker alt for dårligt.

BOLIG

‘Side 1: Klik en fiasko hos ejendomsmægleren’

At bolighandlen er gået lidt i stå på det hjemlige marked er ikke nogen hemmelighed. Ikke mindst storbyerne og sommerhusmarkedet er ramt på omsætningen af boliger, og det har blandt andet givet sig udslag i en voldsom stigning i antallet af boliger til salg.

Som et på papiret ganske snedigt initiativ lancerede ejendomsmæglerkæden home derfor et nyt koncept ved navn »Klik en pris«.

Et koncept, som andre ejendomsmæglerkæder næsten omgående tog til sig. Målsætningen med »Klik en pris« var at få nogle potentielle boligkøbere ud af busken ved at lokke med muligheden for at afgive uforpligtende bud via internettet.

Men kvaliteten og seriøsiteten bag mange af buddene er af svingende kvali¬tet og medfører meget ufrugtbart arbejde for mæglerne. Så meget, at mange mæglere tilsyneladende allerede er gået lidt døde i konceptet. Hvilket betyder, at eventuelle seriøse bud fra købere risikerer at drukne i det nye koncept. I hvert fald viste vores store landsdækkende test af konceptet, at 25 procent af mæglerne ganske enkelt ikke svarede på vores bud, og at en næsten tilsvarende andel blankt afviste buddene uden nogen form for tilkendegivelse af, at man var parat til at arbejde videre med buddet, hvis det eventuelt blev forhøjet.

Altså bare en blank afvisning. Dermed var det altså reelt kun lige godt halvdelen af henvendelserne, der afsted¬kom en brugbar reaktion fra mæglerne.

Kun 8 accepterede bud

Alt i alt testede vi 48 sommerhuse fordelt på 6 forskellige sommerhusområder rundt om i landet, ligeligt fordelt på huse til salg gennem home og EDC.

Testen blev gennemført over 3 runder, hvor vi først afgav bud på 25 procent under den udbudte pris, derefter 15 procent under og til sidst 10 procent under.

I alt blev der afgivet 143 bud til de 48 sælgere. Kun 8 af disse bud blev accepteret, hvoraf de 7 var til en pris, der lå 10 procent under den udbudte pris, mens det sidste tilbud blev accepteret ved en pris 15 procent under den udbudte pris.

Alt i alt et meget magert reaultat i betragtning af, at undersøgelsen blev foretaget i den absolutte lavsæson på et af de allermest trængte boligsegmenter, nemlig sommerhusmarkedet.

‘Side 2: Klik en fiasko hos ejendomsmægleren’

Tags

Anbefalede artikler