Klar til salg?

Din bolig skal fremtræde så indbydende som muligt, når du prøver at sælge den. Så gør den sig fortjent til den udbudte pris, og måske bliver den også solgt hurtigere.

BOLIG

‘Side 1: Klar til salg?’

Det er en meget god idé at kigge på sin bolig med kritiske øjne inden den skal sælges. Måske skal der lige svinges en hammer og skrues lidt hist og her. En grundig oprydning er også på sin plads. Her får du et par ideer til, hvad du kan bruge kræfter på.

Indendørs

En lys, velordnet bolig præsenterer sig overbevisende og efterlader et behageligt førstehåndsindtryk. Hvis køberne skal forcere gamle vanter, bunkevis af sko og hundesnore for at kante sig ind, har man allerede ødelagt lidt for sig selv.

Prøv at se på boligen, som om du selv skulle købe den. Når du alligevel har besluttet dig for at flytte, kan du lige så godt rydde op i dine ting. Måske er møblerne meget medtaget? Eller tæppet fyldt med pletter? Har bunkerne formeret sig i alle hjørner? Og kan man overhovedet sparke sig vej op til loftet eller ned i kælderen? Så er det på tide at rense ud og skabe plads. Mange mennesker kan ikke forestille sig et rum, når det ikke er ryddeligt og lyst. De lader sig alt for nemt forstyrre af de ting, der står i rummet.

Det kan lyde som en løftet pegefinger, men her er et helt enkelt råd: gør rent! En bolig er mere indbydende, når der er rent og pænt. Derfor kan det godt betale sig at begynde med en gammeldags hovedrengøring, der indebærer, at man både strækker og bukker sig for at komme rundt i alle hjørner. Køkkenets emhætte, låger, komfur og ovn må gerne tage sig godt ud. Børnenes værelser skal være skrabet rene for klistermærker. Badeværelsets kalkrande og rustpletter skal også have en omgang. Når fremvisningerne er i gang, bør der altid være ryddeligt, udluftet og støvet af.

Sørg for, at installationerne virker. Det er her skruetrækkeren kommer ind i billedet. Ødelagte ringeklokker, cisterner, der løber, og lamper, der aldrig blev sat helt op, skal på plads nu. For mange småting, der ikke virker, efterlader ubevidst køberne med en lang negativ huskeliste i hovedet.

Slidte, matte gulve trænger måske til en ny omgang lak? Det kan virke meget fornyende og give lidt spil i rummene. Også et par strøg med den lyse maling er en god idé. Lyse farver gør rummene større og får dem til at virke mere luftige. Det sælger simpelthen bedre. Rygere får meget hurtigt gule vægge, så er der røg i stuerne, skal du tænke ekstra på en opfriskning.

Udendørs

Det er ikke nok at angribe boligen med kost og spand indefra. Det skal også se godt ud udenpå. Derfor skal træværk være vedligeholdt og malet, og tagrenderne være renset. Måske skal hammeren eller skruetrækkeren også i sving udenfor?

Er du haveejer, er der stadig lidt arbejde tilbage. Om sommeren er det jo skønt, når det hele tager sig ud fra sin bedste side. Da kan du måske nøjes med at luge lidt, feje havegange og terrassen og sætte møbler og parasol frem. I vinterhalvåret kan du begrænse forfaldet og feje lidt. Fjern de visne planter i krukkerne og riv bladene sammen. Gamle bunker og rod skal på genbrugsstationen.

‘Side 2: Klar til salg?’

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display