Kamp om lejligheder

Køberne står i kø til gode lejligheder.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Priserne på ejerlejligheder er højere, og salgstiderne generelt lavere end for et år siden. Kun København skiller sig ud ved, at salgstiderne er steget et par dage, viser tal fra Boligsiden.dk

Prisen på ejerlejligheder i København er også høje - næsten lige så høje som midt i 00'erne, dog lavere hvis inflationen trækkes fra. Men de høje priser holder ikke umiddelbart køberne tilbage, skriver Jyllands-Posten.

Parret Stina Lindberg Hansen og Daniel McAuley oplevede, at flere lejligheder blev solgt for næsen af dem, inden de endelig sikrede sig en lejlighed, der var til salg hos Home på Amager. Her nikker butikschef Mogens Steffensen genkendende til det høje tempo på lejlighedsmarkedet lige nu.

"Når vi sætter en ny bolig til salg, er der henvendelser på den inden for 24 timer," siger Home-mægleren til Jyllands-Posten.

Det bekræftes af hans kollega Mogens Brask, der er indehaver af Home på Nørrebro og i Nordvest-Emdrup.

"Der er ikke meget, som er til salg i særlig lang tid. Vi oplever, at der kommer bud inden for 24 timer, efter at en lejlighed er sat til salg," fortæller Mogens Brask til avisen.

Nogle gange bliver der budt et symbolsk beløb under udbudsprisen, oplyser han, men der kan også komme bud over udbudsprisen.

"Det hurtigste, jeg har oplevet, har været, at der er kommet bud inden for en time efter, at lejligheden var kommet til salg," fortæller den erfarne Home-mægler.

I Home-kæden fortæller relationschef Mads Ellegaard, at der trods alt er mindre fart og færre handler på ejerlejlighedsmarkedet i år sammenlignet med sidste år.

"Den ekstremt lave rente sidste forår udløste en bølge af handler på grund af et opsparet boligbehov. Nu er renten næsten lige så lav men har ikke samme "boost-effekt" på salget," konstaterer home-chefen.

Han understreger dog, at der stadig er godt gang i boligmarkedet i København, Aarhus, Aalborg og Odense, som alle oplever en befolkningstilvækst.

"Salgstiderne er lavere end for et år siden, dog med et par dages stigning i København," slår Mads Ellegaard fast med henvisning til de seneste tal fra Boligsidens Markedsindeks.

"Det viser, at markedet i København ikke er helt så rødglødende som for et år siden. Og det er en sund udvikling, at tempoet er faldet en smule," slutter han. 

Tags

Anbefalede artikler