Invéster lidt i boligen og spar meget

Investering i et nyt køkken er uden tvivl en daglig glæde, men pengene kommer først hjem ved et salg. Derimod giver et nyt fyr eller isolering kontant afkast fra dag ét. Men det kan også koste endnu mindre at spare penge på energien.

BOLIG

‘Side 1: Invéster lidt i boligen og spar meget’

Penge skal på arbejde der, hvor de gør størst nytte. Hvis nytte defineres som daglig glæde, så kan et nyt badeværelse, køkken eller nye gulve være en udmærket idé. Men hvis nytte defineres som et kontant økonomisk afkast, så er det en helt anden type investeringer, der skal til, nemlig investeringer, der giver besparelser, fordi sparede udgifter er skattefrie.

 

Hvis man årligt kan spare bare 2% af det investerede beløb, så svarer det til en forrentning af investeringen på mellem 3 og 6% afhængigt af den individuelle beskatning af kapitalindkomst (33-59%).

 

Udgifter til energi i form af elektricitet og varme er en betydelig post på budgettet for alle familier. Beregninger viser, at der for et almindeligt rækkehus eller parcelhus relativt nemt kan spares op til 1.000 kroner om måneden ved ganske enkle investeringer. Med en rente på 2% efter skat og en tilbagebetalingstid på 10 år kan der med den månedlige besparelse investeres for ca. 110.000 kroner. Mange af investeringerne vil oven i købet være varige besparelser, der rækker langt videre end de 10 år.

 

I tæt samarbejde med energivejleder Jens Larsen fra Energitjenesten har vi lavet en prioriteret liste med de energibesparende tiltag, der giver den bedste effekt i forhold til den investerede kapital.

‘Side 2: Invéster lidt i boligen og spar meget’

Tags

Anbefalede artikler