Ingen jubel på boligmarkedet i yderområder

Huspriserne vil stige i de større byer næste år, men yderområderne vil fortsat være udfordret, spår mæglere.

BOLIG

Det er for tidligt at løfte armene op over hovedet og glæde sig over stigende huspriser næste år, sådan som regeringen lægger op til i Økonomisk Redegørelse. Boligmarkedet vil nemlig stadig være tungt i landets yderområder.

Det forudser direktørerne i ejendomsmæglerkæderne EDC og Nybolig.

- Vores bud på priserne i 2013 er, at vi vil se stigende boligpriser i og omkring de større byer, men vi har ikke nogen forventning om, at det vil gælde i hele landet, siger Poul Erik Bech, direktør i EDC.

Ifølge regeringens Økonomiske Redegørelse, som økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager® præsenterede mandag, vil optimismen brede sig på boligmarkedet næste år.

Efter et fald i huspriserne i år på 3,5 procent vil priserne på enfamiliehuse stige med 2,5 procent i 2013, hedder det.

Poul Erik Bech understreger, at regeringens forventninger ikke nødvendigvis er for optimistiske, men at boligmarkedet er nuanceret, og det derfor er for tidligt at glæde sig over spådommen.

I Nybolig virker regeringens forudsigelser en smule overdrevne, men direktør Flemming Haahr Vesterbrandt glæder sig over, at boligkøbernes tillid til markedet vokser.

- Det væsentligste er efter min mening, at vi får hovedet oven over vandet igen. Vi kan måle, at optimismen og tilliden blandt køberne er stigende, og det er jo i høj grad psykologien, der driver boligmarkedet, siger han.

- Vi ser et marked, der er ved at stabilisere sig og har gjort det indtil videre i år. Vi har selv indlagt stigende boligpriser i vores forventninger til næste år. Vi er dog knap så optimistiske med forventninger tættere på én procent end 2,5 procent.

Holder regeringens vurdering stik, så vil et gennemsnitligt parcelhus på 140 kvadratmeter stige med 30.512 kroner.

Det har boligøkonom i Nordea Kredit Lise Nytoft Bergmann regnet sig frem til.

- Det svarer til, at boligejerne kan sætte 3390 dejlige skattefrie kroner ind på friværdikontoen hver måneden fra april til december, siger hun.

Tags

Anbefalede artikler