Ingen gider sommerhuse ved havet

Havudsigt sætter ikke gang i byggeriet, som politikkerne havde håbet på.

BOLIG

Normalt er kystområdet fredet for husbygning. Så det var helt ekstraordinært, da der for seks år siden blev givet tilladelse til at bygge sommerhuse netop der.

Men tilladelsen til udstykning af de 8.000 grunde gav aldrig det skub i ydreområderne, som politikerne havde håbet på, skriver Jyllands-Posten.

I Frederikshavn Kommune har håndværkerne for eksempel kun været i sving og opført huse på to af 259 grunde, mens alle 186 grunde i Vordingborg Kommune stadig står som naturen har skabt dem, og i Lolland Kommune vurderes det, at der højest er kommet sommerhus på 50 ud af 660 grunde.

“Det er i hvert fald ikke det, der redder landdistrikterne. Tomme grunde skaber ikke liv og giver højst kommunerne lidt ekstra ejendomsskatter,” siger professor Flemming Just, der er institutleder på Center for Landdistriktsforskning på Syddansk Universitet til avisen.

Meningen var ellers, at de nye grunde skulle få sving i driften hos den lokale købmand, bager og andre butikker.

Men i stedet for at hjælpe økonomien på vej, så er det endt med at flere firmaer ifølge Dansk Byggeri har stået med en kæmpe regning for forfejlet investeringer i grundene.

Kilde: Jyllands-Posten

Tags

Anbefalede artikler