Indbrudstyve følger din ferie på Facebook

Du skal være varsom med at fortælle omverdenen dine ferieplaner på Facebook. Indbrudstyvene følger nemlig med.

BOLIG

Statusopdateringer på Facebook der fortæller, at man for eksempel “daser i 30 grader på en strand i Spanien” eller et billede, der viser det samme, kan få uheldige konsekvenser og komme til at koste dig dyrt.

For mens du deler dine ferieoplevelser med folk og fæ på det sociale netværk, hygger indbrudstyvene sig måske på din bopæl.

De holder nemlig ikke sommerferie og bruger alle kneb for at finde ud af, hvor de kan gå på rov – også internettet, fortæller Lisa Agerly, der er kommunikationschef i forsikringsselskabet Alka.

- Rigtig mange af os uploader billeder på Facebook og laver statusopdateringer om, hvor vi er på ferie. Men man bør tænke sig en ekstra gang om, før man annoncerer den slags på de sociale medier.

- Indbrudstyvene bruger alle de metoder, de har til rådighed for at finde ud af, om vi er hjemme, så de har arbejdsro. Det gælder også internettet, der ofte er en direkte kilde til den slags informationer, siger hun.

Udover at få stjålet alle dine værdier, kan du også risikere at få svært ved at få det dækket økonomisk.

Har du annonceret, at du er ude at rejse og har uploadet billeder i cyberspace, kan du nemlig risikere, at din forsikring ikke dækker, hvad du har fået stjålet. Det kan nemlig betegnes som grov uagtsomhed, hvis man har “hjulpet” tyven via Facebook.

- Man kan sammenligne det med, at du ikke har låst din hoveddør eller ikke har lukket dine vinduer. I disse tilfælde dækker din forsikring ikke, fordi du ikke har sørget for at sikre dig ordentligt mod indbrud, siger Lise Agerley.

Derfor råder hun alle til at være særligt opmærksomme på, hvad de deler på det sociale netværk og desuden at have en lukket profil, som kun venner og bekendte kan følge med i.

Tags

Anbefalede artikler