Hyr en prof til boligkøbet

Fra 1. januar blev det sværere at være boligkøber, og det gør købermæglerne, som hjælper dig med at købe din næste bolig, mere interessante.

BOLIG

OBS: Dette er et uddrag fra en artikel, der var med i vores store Guldnummer.

I første omgang skulle Carsten Rostgaards ejendomsmægler bare sælge familiens lejlighed. Den var blevet for lille efter barn nummer to. I forhandlingen om pris og salær med ejendomsmægleren dukkede der dog en uventet mulighed op for familien på fire, der var på jagt efter et hus.

»Vi havde i forvejen fundet en ejendomsmægler, vi var trygge ved, og han tilbød os at være vores købermægler som en del af pakken. Vi sagde ja, fordi han kendte vores situation på forhånd, og vi havde tillid til ham. Desuden var prisen ikke særlig meget højere for hele pakken,« siger Carsten Rostgaard.

Den situation kan flere og flere boligsøgende havne i. Både fordi de klassiske mæglere og nye aktører på markedet tilbyder denne service, men også fordi der trådte en ny lov i kraft ved årsskiftet.

Lovændringen skal gøre det mere gennemskueligt for dig at købe bolig. Den skal gøre dig mere bevidst om, at den klassiske ejendomsmægler er sælgerens mand, hvorfor han eller hun ikke længere skal rådgive dig inden for finansiering, byggeteknisk gennemgang af boligen og andre relevante forhold.

»Noget særligt vigtigt for køberne er, at det nu er tydeligt, at ejendomsmægleren kun er sælgers mand, altså er på sælgers side i handlen, og ikke også er købers mand i et eller andet omfang. I den forbindelse introduceres begrebet købermægler som betegnelsen for en anden mægler, køberen kan vælge til at varetage sine interesser, hvis der ikke på sædvanlig vis vælges en advokat,« siger Erik Berg fra Berg Advokater.

Hug i prisen
Som køber kan det derfor være en god idé at få din egen rådgiver på, og en af dine muligheder er derfor at vælge en købermægler. For Carsten Rostgaard betød købermægleren, at han fik skåret 75.000 kroner af prisen, og det er Carsten Rostgaards opfattelse, at hele processen gik hurtigere, fordi købermægleren hjalp parret til at være helt sikre på, hvad det var for en type bolig, de ledte efter.

Tags

Anbefalede artikler