Hvor meget koster det at gøre grunden klar til nybyggeri?

BOLIG

MÅNEDENS SPØRGSMÅL

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg er på udkig efter en grund til at bygge et nyt hus. Jeg har fået et godt øje til en bestemt grund, som ligger i Højbjerg i Aarhus. Prisen på grunden er dog noget højere end vores plan, men vi vil overveje den, da grundens beliggenhed er lige noget for os.

- I salgsopstillingen står der nogle ting om byggemodningsforhold og jordbundsforhold, som vi er lidt usikre på:
Byggemodningsforhold: Grunden er byggemodnet med veje, belysning med videre. Stikledningsbidrag for kloak betales af sælger. Øvrige stikledningsbidrag betales af køber. Hvad indeholder de øvrige stikledningsbidrag, og hvad løber det mon op i?
- Ved jordbundsforholdene er blandt andet omtalt terrænregulering og dybden af intakte aflejringer til direkte fundering, men hvad betyder det for et eventuelt byggeri på grunden? C.P.,Aarhus.

SVAR:
Når der tales om stikledninger, tales der om kloak, vandog varme.

Det vil sige, at har der ikke før været bygget på grunden, skalder lægges vand ind, og der skal lægges varme ind til huset,med mindre der vælges en varmeforsyning fra et VE-anlæg -Vedvarende Energi.

For fjernvarme i området gælder følgende stikledningsbidrag,priser fra 2011

1. Stikledningsbidrag pr. meter på egen grund inklusive moms 1.025 kroner.

2. Stikledningsbidrag pr. meter, hvis ejeren selv graver og tildækker kanalen inklusive moms 840 kroner. Mårslet vandværk dækker Aarhus. Selve tilslutningsafgiften afhænger af stikledningens dimension og ligger i intervallet 13.000-42.000 kroner.

I forhold til jordbundsforhold skal I altid få udført en geotekniskrapport, så I ved, hvordan de præcise forhold er der, hvor I kan og må bygge på grunden. En geoteknisk rapport koster typiskmellem 4.000 og 6.000 kroner ved 2-3 boringer.

Hilsen Jeanette Standly Mikkelsen (Bolig- og energirådgiver hos Bolius)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display