Hvor dyrt er det at sikre kælderen mod oversvømmelse?

BOLIG

Stil selv spørgsmål til eksperterne her.

SPØRGSMÅL:
Jeg vil gerne sikre min kælder mod vand. Jeg bor i et klassisk hus fra 1952 i halvandet plan og fuld kælder. Der er toilet og bad i kælderen, og der er installeret et afløb med bold. Hvad er mulighederne, og hvad koster det? R.H, Odense

SVAR:
Du har flere forskellige muligheder: Højvandslukke eller tilbageløbsstop. Et højvandslukke forhindrer, at kloakvandet fra kloakken ude i vejen kan løbe baglæns i kloakrørene og op igennem afløbet i din kælder, når det regner kraftigt, og kloakken ude i vejen ikke kan nå at lede regnvandet væk hurtigt nok. Problemet kan normalt kun opstå, hvis dine afløb inde i kælderen ligger for lavt i forhold til kloakken ude i vejen.

Et højvandslukke kan monteres på selve kloakrøret umiddelbart før det pågældende gulvafløb eller være indbygget i gulvafløbet. Det koster cirka 12-15.000 kroner at få monteret et højvandslukke. Prisen er eksklusive opbrækning og genetablering af kældergulvet. Der findes en særlig type højvandslukke, som du skal bruge, hvis der er et toilet i kælderen. Her løber prisen nok op i 20-30.000 kroner i stedet.

Et tilbageløbsstop forhindrer kloakvand fra kloakken ude i vejen i at blive presset op igennem afløbet og ind i din kælder, når det regner kraftigt, og kloakken ude i vejen ikke kan nå at lede regnvandet væk hurtigt nok. Det koster normalt et sted mellem 15.000 og 40.000 kroner at få monteret en brønd med tilbageløbsstop uden for huset.

Arbejdet med højvandslukke og tilbageløbsstop skal udføres af en autoriseret kloakmester. Til sidst vil jeg gøre dig opmærksom på, at dit nuværende afløb med bolden rent faktisk er ulovligt at installere.

Hilsen Jeanette Standly Mikkelsen (Bolig- og energirådgiver hos Bolius)

Mød Penge & Privatøkonomis eksperter og stil selv spørgsmål til dem her.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display