Hver fjerde villa koster mindre end 1 million kroner

Modsat er det kun 15 ud af 100 huse, der runder de 3 millioner i salgspris, viser ny opgørelse.

BOLIG

Selv om boligmarkedet er i bedring, behøver du stadig ikke have den store pengepung oppe af lommen, når du køber villa. En undersøgelse, som ejendomsmæglerkæden RealMæglerne har lavet på baggrund af data fra boligsiden.dk, viser, at godt en fjerdedel af alle villaer i 2013 blev solgt til en pris på under 1 million kroner.

Knap hver tiende villa kostede sågar mindre end en halv million kroner, mens knap 65 procent blev solgt til en pris på under 2 millioner kroner. Kun knap 15 ud af 100 villaer blev solgt for mere end 3 millioner kroner.

De ekstreme yderpunkter
Men undersøgelsen viser også, at der på kommunalt plan var store forskelle på, hvad villaer blev handlet til. På Frederiksberg var det næsten tre ud af fire villaer, som blev handlet til mere end 5 mio. kroner., mens det i Gentofte kommune var mere end hver anden villa. Også i kommuner som Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Rudersdal var villahandler i den prisklasse helt almindelige. Derimod var der i ovennævnte kommuner stort set ingen villahandler til under 2 millioner kroner.  

Modsat er der mange kommuner, hvor villahandler til over 2 millioner kroner er et stort set ukendt fænomen. I Lolland kommune var det over 90 procent af alle villaer, der blev solgt til under 1 million kr.

»Undersøgelsen viser, at priserne på villaer svinger utroligt meget de enkelte kommuner imellem. Af samme årsag er det vigtigt, at der fortsat er politisk fokus på problemstillingen omkring finansieringen af boliger i de marginaliserede områder", fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne.

Tags

Anbefalede artikler