Huse står til salg i månedsvis

Især i yderområderne har sælgerne problemer med at komme af med deres huse.

BOLIG

Det ser sort ud for boligsælgerne. Husene står til salg rekordlænge i øjeblikket – liggetiderne er nu oppe på omkring ni måneder i gennemsnit. Det viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for august 2011.

Statikken har været lavet siden 2004, og i den periode har liggetiderne aldrig været så lange.

“Især i yderområderne er der opbygget en pukkel af huse, som har stået længe uden at blive solgt. Det er med til at lægge ekstra pres på boligmarkedet,” siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Især i Vest- og Sydsjælland har sælgerne problemer med at slippe af med deres huse. Her har boligerne i gennemsnit været til salg i 11 måneder. Også på Bornholm, Nordjylland og Vestjylland er husene til salg i op mod 11 måneder.

Hovedstadsområdet er det sted, hvor boligerne hurtigst skifter ejer. Her er parcel- og rækkehuse i gennemsnit til salg i fem måneder.

De lange liggetider er til trods for, at boligerne sættes til salg til lavere priser ude i landet i forhold til sidste år. I gennemsnit slipper køberne 3,1 procent billigere end sidste år. I hovedstaden har sælgerne dog ikke sænket priserne.

“Der er betydelig forskel på boligmarkedet i hovedstaden og resten af landet. I hovedstaden står huse til salg i kortere tid, og sælgerne har ikke sænket priserne. I landets yderområder har boligmarkedet bevæget sig helt ud i slæbesporet,” siger Ane Arnth Jensen.

Tags

Anbefalede artikler