Hus i udlandet billigere end nogensinde

Der er sprudlende interesse for hus under sydens sol blandt nordiske købere. Allerede nu er der givet flere boliglån end hele sidste år.

BOLIG

Priserne på udenlandske ferieboliger er i bund og renten til et banklån har sjældent været lavere. Samtidig er priserne på flybilletter også faldet.

Der bliver altså færre undskyldninger for, at familiens sommerhus ikke skal ligge under Sydeuropas sol.

Markedets parter melder for øjeblikket, at udlandsboligerne er blevet mere populære.

Fremgangen har på nogle markeder været så stor, at der for alvor er kommet travlhed på kontorerne. Det gælder for eksempel det spanske marked, hvor køberne for alvor er begyndt at røre på sig.

Allerede på nuværende tidspunkt oplyser Nykredit Udland, at der er givet tilsagn om mere end 400 skandinaviske boliglån til ferieboliger i Spanien.

“I løbet af hele 2010 lavede vi godt 400 lån til de skandinaviske købere. Efter kun tre kvartaler i 2011 ligger vi også i omegnen af 400 lån, så vi er dermed et pænt stykke foran 2010. Det skyldes helt sikkert, at faktorerne med lave renter og billige boliger gør tidspunktet optimalt,” fortæller Hanne Egaa, afdelingsdirektør i Nykredit Udland.

Indehaver af Mediter Real Estate Carsten Lange, som sælger boliger på Costa Blanca i Spanien, bekræfter, at der for alvor er kommet gang i det skandinaviske marked for udlandsboliger.

“Lysten til bolig i et behageligt og varmt klima er blevet så stor, at vi for første gang, siden vi startede vores forretning i 1999 har været nødt til at annoncere efter boliger til interesserede købere,” fortæller han.

Tags

Anbefalede artikler