Højere rente til flekslånere

Renterne er steget væsentligt kraftigere end ventet, lyder det fra Realkredit Danmark.

BOLIG

Den etårige F1-rente har taget et gevaldigt spring siden de glade dage i december.

Realkredit Danmark har onsdag gennemført den første af fem refinansierings-aktioner for F1-lånere, der skal have ny rente per 1. april.

Og den etårige rente endte på 2,07 procent for lån med afdrag og 2,05 for F1-lån uden afdrag.

“Set i forhold til decemberauktionen kan vi konstatere, at renterne er steget væsentligt kraftigere end vi havde regnet med,” siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig.

Den etårige rente endte i december på 1,52 procent.

“Dermed har vi med udgangspunkt i dagens auktionsresultat været vidne til en rentestigning på hele 0,55 procentpoint på blot tre måneder,” siger han.

For et lån på én million kroner og uden afdrag koster en sådan rentestigning efter skat cirka 3.700 kroner på årsbasis.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig skyldes rentestigningen, at Den Europæiske Centralbank (ECB) har varslet en renteforhøjelse i april.

Den stigende renter er dårligt nyt for boligmarkedet.

“Det er dog værd at holde fast i, at renteniveauet fortsat er særdeles lavt i en historisk kontekst, og at rentestigningerne trods alt fremkommer på baggrund af, at det økonomisk set går bedre. Det betyder også lysere udsigter for arbejdsmarkedet, og samlet set er det altså endnu for tidligt at afskrive en fortsat stabilisering af boligmarkedet over de kommende år,” siger Christian Hilligsøe Heinig.

Tags

Anbefalede artikler