Her topper de danske formuer

Der er kæmpe forskel på, hvor i Danmark formuerne bugner som aldrig før, og hvor de kun er små og mere beskedne. Læs om toppen og bunden her.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Rudersdal i Nordsjælland er et økonomisk smørhul. Det er i hvert fald her, at de personlige formuer er størst. En typisk familie i Rudersdal har således en nettoformue, hvor al gæld til banker, realkredit og andre steder er trukket fra værdierne, på hele 6,62 millioner kroner. Her er også pensionspenge talt med.

Denne nettoformue dækker over 8,42 millioner, som er sparet op især i boliger, men også på pensioner, i aktier, i obligationer, på bankbøger og andre steder, og så en gæld, der er tæt på 1,80 millioner kroner.

Det er en ny optælling fra Danmarks Statistik, der viser dette.

Lige efter Rudersdal kommer Gentofte, hvor den typiske familie har en nettoformue på 5,83 millioner kroner. Det dækker over en opsparet formue på 7,72 millioner kroner og en gæld på 1,89 millioner kroner.

Omvendt er det Ishøj, som skraber bunden med de mindste formuer. Her er den typiske familieformue nede på 1,14 millioner kroner, hvilket også er pænt under gennemsnittet for hele Danmark, der ligger på 1,75 millioner kroner.

De familier, der har en højere indkomst, har i gennemsnit samtidig en højere formue og især en højere nettoformue. Den gennemsnitlige gæld er også højere i grupperne med en høj indkomst, men forskellen er mindre end for den positive formue.

Når både formue og gæld vokser med indkomsten, hænger det blandt andet sammen med, at familier med en større indkomst i højere grad bor i ejerbolig.

Ejer man fast ejendom, så har man typisk en væsentlig formue i ejerboligen, men samtidig som regel også en betydelig gæld til realkreditten.

Den samlede private nettoformue i Danmark er på over 5.038 mia. kroner. På den positive side har familierne 3.741 mia. kroner af værdi i fast ejendom, 1.323 mia. kroner i indeståender i pengeinstitutioner, værdipapirer med videre, 2.375 mia. kroner i pensionsformuer og 85 mia. kroner i form af selvstændiges indestående under virksomhedsordningen.

Samtidig har alle danske familier set under ét, lån i faste ejendom på 1.851 mia. kroner og andre lån på 634 mia. kroner, viser opgørelsen.

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display