Her er boligskaderne der skræmmer os mere end stormskader

Det er ikke frygten for stormskader, der holder os vågne. Frygten for en oversvømmet kælder er langt større, viser ny undersøgelse

BOLIG

Når stormen rusker, og regnen slår mod ruden, er vi mindre bekymrede for, om der ryger et par tagsten, end for at kælderen oversvømmes med vandskader til følge.

Det viser en ny undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk. Her har 66 procent svaret, at vandskader på boligen er det, der bekymrer dem allermest, mens kun 17 procent angiver stormskader som den største frygt.

"Jeg tror, vi har lært af tidligere års storme og skybrud, at oversvømmelser i boligen også kan have nogle vidtrækkende konsekvenser som for eksempel risiko for råd, svamp og dårligt indeklima, hvis kælderen ikke bliver tørret ordentligt efter en oversvømmelse," siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk, og fortsætter:

"Stormskader er måske nemmere at forholde sig til, fordi skaden er umiddelbart synlig, mens problemerne efter en vandskade er svære at overskue med det samme, og der er en risiko for, at de kommer snigende, selv efter at vandet er fjernet."

Har din bolig været udsat for stormskade?

Nej, aldrig: 46%

Ja, mindre skader: (enkelte tagsten er eksempelvis blæst af): 33%

Ja, større skader: (hele taget er eksempelvis blæst af): 20%

Ved ikke: 1%

Kilde: Boligsiden.dk – 1.001 brugere svarede i perioden 9.-16. november 2015 på spørgsmålet: Har du oplevet stormskader på din nuværende eller tidligere bolig?

Forbered dig

På trods af at vi ikke bekymrer os helt så meget om stormskader som om vandskader, har mange af os oplevet, at blæsten har gjort skade på boligen.

20 procent svarer i en undersøgelse blandt brugerne af Boligsiden.dk, at de har oplevet store stormskader på boligen – for eksempel at hele taget er blæst af. 33 procent har oplevet mindre skader. Over halvdelen har altså været udsat for en stormskade.

Ved at anlægge omfangsdræn, regnvandsbede med mere kan du som boligejer dog gøre meget for at undgå vandskader i huset. Det kan være svært at sikre sig mod stormskader, men der er alligevel nogle råd, du som husejer altid bør følge.

"Fjern eller fastgør løse genstande, hvis der er varslet storm. Hvis først havetrampolinen har kurs mod boligen, er det svært at undgå knuste ruder, og den slags skader kan man undgå ved at tænke sig om og forberede sig, når der kommer et stormvarsel," siger Birgit Daetz.

Hvad er du mest bange for: Vand- eller stormskader?

Vandskader på boligen: 67%

Stormskader på boligen: 17%

Ved ikke/andet: 16%

Kilde: Boligsiden.dk – 808 brugere svarede i perioden 16.-24. november 2015 på spørgsmålet: Hvad er du mest bange for?

Tags

Anbefalede artikler