Havudsigt holder værdien

Selv i et kriseramt boligmarked får du ikke meget sommerhus med havudsigt for under 2,5 millioner kroner, viser Penge & Privat­økonomis analyse af markedet. Til gengæld holder de efter­tragtede huse værdien bedre.

BOLIG

Sommerhuse med udsigt til havet udgør en sjældenhed, som stadig flere velhavende danskere er villige til at betale millioner for. Udbuddet er begrænset, da husene sjældent kommer i handlen, og selv i det nuværende, kriseramte boligmarked er efterspørgslen uændret til stigende.

»Liebhaverhusene er ofte lettere at sælge til prisen, da der kun er et begrænset antal, og der ikke kommer nye til markedet,« lyder det fra ejendomsmægler Steffen Sørensen fra RealMæglerbutikken ved Svallerup Strand på Vestsjælland.

Almindelig markedslogik tilsiger derfor også, at de velbeliggende fritidshuse på sigt vil stige mere i pris end det generelle sommerhusmarked, og det bekræfter ejendomsmægler Hans Lilienhoff, der er partner i den landsdækkende liebhaverkæde Lilienhoff:

»De mest prissikre boliger på sigt er dem med den bedste beliggenhed,« vurderer han ud fra sine mange års brancheerfaring ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags