Håndværkertilbud er yt hos køberne

Danskerne vil gerne bygge om på det nye hus - men kun til en vis grænse, viser undersøgelse.

BOLIG

Det er o.k., hvis man skal bygge om og forbedre det nyindkøbte hus. Men grænsen går ved de store og omfattende forbedringer, der gør huset til et egentligt “håndværkertilbud”.

Det fremgår af en undersøgelse fra ejendomsmæglerselskabet EDC, der har spurgt 10.000 aktuelle boligkøbere.

Ifølge undersøgelsen siger 6 ud af 10 købere ja til at gå ind til mindre istandsættelser – og yderligere 12 procent er klar til at tage fat på større istandsættelser.

Men kun tre procent søger et håndværkertilbud. Det er ellers de boliger, der ryger ind på top-10 over de mest sete boliger på EDC’s hjemmeside.

- Det hænger selvfølgelig sammen med, at den lave kvadratmeterpris pirrer folks nysgerrighed. Hvordan kan så mange kvadratmeter koste så lidt?, siger Birgitte Ringbæk, kommunikationskonsulent i EDC.

Liggetiderne for de nedslidte boliger viser imidlertid, at det sjældent er en boligtype, som folk står i kø til. Undtagelsen er dog, hvis boligens beliggenhed er virkelig god.

Ifølge EDC’s rundspørge er det pudsigt nok de unge under 25 år, der stiller størst krav til den kommende boligs stand. 28 procent kalder standen på en ny bolig “afgørende vigtig”. Men de unge er samtidig dem, der har færrest penge at bruge på den gode bolig.

EDC hæfter sig også ved, at københavnerne tager mest afslappet på, hvordan boligens stand er ved købet.

40 procent mener, at det har lidt eller ingen betydning. I Nordjylland mener hele 78 procent derimod, at den kommende boligs stand er enten vigtig eller meget vigtig.

Tags

Anbefalede artikler