Han sparer 2.250 kroner om året på at skifte fagforbund og A-kasse

Gør som René Jakobsen og spar i bedste fald op til 5.000-6.000 kroner årligt ved at vælge billigste fagforbund og A-kasse. Der er dog flere forhold, du bør overveje.

BOLIG

René Jakobsen opsagde for nylig sit medlemskab hos DJØF og meldte sig i stedet ind hos Lederne. Den 47-årige sekretariatschef på Copenhagen Business School kan dermed se frem til en årlig kontingentbesparelse på cirka 2.250 kroner. Og selv om den økonomiske gevinst ikke var det primære formål med hans beslutning om at skifte faglig organisation, er besparelsen ikke desto mindre en kærkommen sidegevinst. »Det er bestemt værd at tage med. Man kan altid bruge de ekstra penge,« siger han. Hvad det første års gevinst skal bruges til, vender vi tilbage til. For René Jakobsen var det vigtigst at komme eventuelle konflikter omkring habilitet i forkøbet. Han ønskede ikke at være organiseret i samme forbund som mange af sine medarbejdere, hvor begge parter i en given tvist skulle repræsenteres af samme forbund. Så der var tale om en mere principiel beslutning, og da han samtidig kan se frem til yderligere ledelsesansvar i forbindelse med en kommende organisationsændring, ønsker han at nyde godt af mentorordninger, sparring og andre serviceydelser, som Lederne tilbyder målrettet til ham som leder.

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display