Gyldne tider lurer på boligmarkedet

Køb af en bolig nu kan blive en god investering allerede inden for 3-5 år, hvis overvismand får ret i sin prognose for økonomien.

BOLIG

Danskerne har de seneste år holdt sig så meget tilbage, at der er bygget op til et stort skvæt, når låget ryger af ketchupflasken. Sådan lyder det fra overvismand Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, der forventer, at vi inden for relativ kort tid vil se en pludselig opblomstring i humøret.

 ”Jeg tror på ketchupeffekten. Virksomhederne og forbrugerne har været tilbageholdende, fordi de har været ramt af en frygt for fremtiden, og derfor har de skabt usædvanligt store opsparingsoverskud,” siger Hans Jørgen Whitta-Jacobsen, som også er økonomiprofessor på Københavns Universitet, til Jyllands-Posten.

Dansk økonomi er stadig bombet helt tilbage til 2005. Men det kan vende inden for en overskuelig fremtid, når privatforbruget og inverteringerne går i gang igen, tror overvismanden.

 ”Der kommer et nedre vendepunkt, og herefter kan det komme til at gå forbløffende hurtigt fremad. Vi ved bare ikke præcist hvornår, men det bliver nok inden for de næste 3-5 år,” siger overvismanden.

Ejendomsmæglerkæden home fremhæver, at boligmarkedet i høj grad har fulgt kurverne i dansk økonomi, og at der også her er et opsparet behov, fordi familierne har holdt igen med at realisere boligdrømmene.

”Dansk økonomi er tilbage på niveauet i 2005, og det samme er huspriserne. Hvis vismandens prognose holder stik, er tidspunktet for at opgradere til en anden bolig god lige nu, fordi det kan vise sig at være en god investering allerede inden for 3-5 år samtidig med, at man udlever sin boligdrøm,” siger relationschef Mads Ellegaard i home.

En ny spørgeundersøgelse fra Boligøkonomisk Videncenter viser i øvrigt, at 8 ud 10 danskere nu forventer, at huspriserne enten er som nu eller højere om et år. Husprisindekset fra home og Danske Bank har vist svagt stigende priser de seneste to måneder.

 

Tags

Anbefalede artikler