Gør et energikup

De fleste boligejere kan opnå store energibesparelser i deres huse, og ofte med beskedne investeringer. Penge & Privatøkonomi har fået Bedre Bad & energi til at give tre huse i aarhus det store energitjek - og der er med garanti også masser af inspiration at hente for dig.

BOLIG

Det store energitjek af ægteparret Hundtoftes villa mundede ud i en anbefaling af syv konkrete forbedringsforslag.

»Af de syv forslag, energikonsulenterne kom med, var det særligt det, der vedrørte isoleringen af varmerørene, der kom bag på mig. Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville give så forholdsvis godt et afkast på varmeregnskabet at isolere dem,« siger Bernt Hundtofte.

Det er derfor også et af de tre tiltag, som den pensionerede ejendomsmægler, der til daglig administrerer 50 private boliglejemål, vil føre ud i livet. De andre to er udskiftning af radiatorventiler samt udskiftning af husets cirkulationspumpe til en ny, energirigtig model.

»Begge tiltag giver en fin tilbagebetaling inden for relativt få år, og selv om de ikke giver kæmpe besparelser på energiregningen, så giver de alligevel et godt procentuelt afkast i forhold til, hvor forholdsvis billige de er at føre ud i livet,« siger han ...

Resten af artiklen er forbeholdt abonnenter, der kan logge ind herunder. Er du ikke abonnent, så KLIK HER OG FÅ ET SÆRTILBUD på 2 numre af Penge & Privatøkonomi for 99 kroner og få øjeblikkelig adgang til artiklen.

Download hele artiklen her

Tags

Anbefalede artikler

Cxense Display