Genindførelse af BoligJobordningen kan gøre drømme til virkelighed

BoligJobordningen ser ud til at blive genindført. Det er godt nyt for dig, der vil bygge om.

  Foto: istockphoto.com  

BOLIG

Den 18. juni stemte flertallet af danskere på blå blok, og Danmark har derfor fået en ny regering med Lars Løkke Rasmussen i spidsen. 

Det har allerede sat sit præg, og den nye regering har fredag den 3. juli fremsat lovforslag om genindførelse af BoligJobordningen, der skal være gældende i 2015. Der er allerede indgået en bred politisk aftale om at genindføre BoligJobordningen med tilbagevirkende kraft fra 1. januar 2015. 

BoligJobordningen - mulighederne er mange
Trænger din bolig til en kærlig hånd, kan du se frem til en vedtagelse af lovforslaget om genindførelsen af BoligJobordningen. Bliver forslaget vedtaget vil ordningen for 2015 have samme udformning som i 2014.

Det vil sige med et fradrag for arbejdsløn på op til 15.000 kroner om året inklusiv moms pr. person. Dog gælder særlige betingelser for lejere, andelshavere og folk i ejerlejligheder, herunder, at du skal have ret til at vedligeholde boligen og selv betale for arbejdet.

BoligJobordningen er også kendt under navnet håndværkerfradrag, men navnet er ikke helt dækkende for de mange fradragsberettigede ydelser, der er at finde på listen.

"Det er ikke kun boligforbedringer som renovering og vedligeholdelse af boligen ordningen dækker. Det er nemlig også muligt, at få fradrag for lønomkostninger i forbindelse med serviceydelser, såsom vinduespudsning, rengøring og børnepasning i hjemmet og mange flere. Det er selvfølgelig kun muligt at få fradrag for godkendte ydelser, men listen er lang,” forklarer Sofie Heerup Friis, økonom i BRFkredit. 

Fokus på det grønne, bæredygtighed og klima
I 2016 og 2017 vil der være tale om en mere grøn BoligJobordning, hvor der gives fradrag for energiforbedringer af boligen. Med andre ord, vil der blive fjernet fradrag for de typer af arbejde, der ikke kan kobles sammen med et grønt formål.

Der vil dog stadig være fokus på at modvirke sort arbejde, hvorfor fradrag for sådanne serviceydelser vil fastholdes. Fradragsbeløbet vil i den forbindelse blive todelt.

Det vil således være muligt at få fradrag på 6.000 kroner for serviceydelser og 12.000 kroner for håndværksydelser, dvs. 18.000 kroner i alt. I efteråret vil det blive nærmere aftalt, hvilke grønne forbedringer, der vil blive omfattet af BoligJobordningen.

"Kan dine drømme ikke kobles sammen med bæredygtighed, grøn omstilling eller klimaindsatsen, er det her i 2015 du skal slå til," lyder det fra økonomen.

Udnyt din friværdi og de lave renter
Større renoveringer kan være omkostningsfulde og kræve en del penge op af lommen. Men har du friværdi i din bolig kan finansieringen findes på den måde. På den måde, kan de større drømme også blive til virkelighed.   

"Har du friværdi i din bolig, har du mulighed for at finansiere større renoveringer af boligen på ved at optage til tillægslån og samtidig udnytte de lave realkreditrenter. I øjeblikket er renterne så lave, at det blandt andet er muligt at optage et 10-årigt fastforrentet realkreditlån til kun 1,5 pct. i rente. Man skal bare være opmærksom på, at det som regel kræver et beløb af en vis størrelse, før det kan betale sig," udtaler Sofie Heerup Friis.

 

Tags

Anbefalede artikler